Førpremiere på Tom of Finland!

Oslo/Fusion har gleden av å invitere deg på førpremieren av Tom of Finland med fest i etterkant! Vi regner med stor pågang på filmen så vi har satt av begge salene, men filmen vises bare på fredagen så ikke nøl for lenge!

Vi inviterer til vorspiel på Cinemateket kl.18 i forkant av filmen og filmen starter kl. 20. Kvelden avsluttes, fra kl. 23 i SLM Fetishklubbs lokaler, Rådhusgata 28, der DJ Deadswan sørger for å få oss dansende inn i de sene nattestimer.

NB! For å komme seg inn på festen må man ha trykket på attending på Facebook-eventet.

Antrekk: Hva enn hjertet begjærer, men Tom of Finland-stil passer bra, gjør det ikke?

P.S. BILLETTER KOMMER SENERE


Om filmen

Touko Laaksonen ser tilbake på livet sitt fra tegnebordet. Bedre kjent som ”Tom of Finland” ble han et homseikon med tegninger av menn hvor muskler og lem buler under trange skjorter og lærbukser. Tegningene hans ble også et ideal for unge homofile, og filmen skildrer hvordan Tom of Finland ble en viktig del av den seksuelle frigjøringen, spesielt i USA på 60- og 70-tallet. Touko stilte også opp med sitt tegnede alter ego "Kake" da HIV- og AIDS-epidemien brøt ut på 80-tallet. Filmen er en flott skildring av en mann som tidlig blir klar over sin seksualitet, og som uttrykte den gjennom smilende, kåte menn i sine udødelige tegninger.

Regissør Dome Karukoski har flere finskspråklige filmer bak seg, men med Tom of Finland henvender han seg til et bredere publikum. Han er også i gang med en film om J.R.R Tolkien, og er en regissør vi garantert kommer til å få se mer fra. I Tom of Finland gjør også vår egen Jakob Oftebro en fremragende innsats som Toukos amerikanske venn, Jack.

Filmen er en flott skildring av en mann som tidlig ble klar over sin seksualitet, og som uttrykte den gjennom smilende, kåte menn i sine udødelige tegninger.

Finland 2017, 115 min
Regi: Dome Karukoski
Med: Pekka Strang, Lauri Tilkanen, Jakob Oftebro
Finsk tale, Norsk tekst
Aldersgrense: 15 år


Vanja anbefaler

  • Av Martha Våge    08.09.2017

Vanja Ødegård er fra Lillehammer, og har gått mastergrad i Filmvitenskap, med fokus på queer cinema ved NTNU i Trondheim. Hun har jobbet for en rekke filmfestivaler i Trondheim og Oslo, og jobber for tiden som gjestekoordinator ved Kortfilmfestivalen. (Foto: Reidar Engesbak/BLIKK)

Hilda anbefaler

  • Av Martha Våge    08.09.2017

Hilda Klaveness er utdannet redigerer fra tidligere Nordisk Institutt for Scene og Studio, og har siden 2007 jobbet i Sporten i NRK. Hun har bachelorgrad i medievitenskap fra UiO, og fjorårets festival var hennes første som frivillig.

Johanne anbefaler

  • Av Hilda Klaveness    31.08.2017

Johanne Svendsen Rognlien er utdannet i film- og ltteraturvitenskap ved Lunds Universitet, og har en mastergrad i film- og Medievitenskap fra Københavns Universitet med særlig fokus på TV-serier og feminisme. Hun arbeider for tiden som journalist i FilmMagasinet, og skriver kommentarer for Kvinneguiden og film og TV i ny og ne. (Foto: Johnny Vaet Nordskog)